Вести

ЗАВИЧАЈНИ ДАНИ 2015. У СУБОТИЦИ

 

ПРОГРАМ КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ЗАВИЧАЈНИ ДАНИ 2015“Први дан, субота, 05.09.15. године

-         свечано отварање манифестације заказано је за 19 часова у Великој већници Градске куће у Суботици. Церемонију отварања манифестације увеличаће црквени хор СПЦ Суботичке, извођачи су Бојана и Небојша Брдарић (певачи етно музике). Затим, на сцену ступа Српски књижевник Благоје Баковић (писац многобројне поезије и есејистике)


Други дан, недеља, 06.09.15. године

-         на теренима спортског центра у Првомајској улици, са почетком у 09 часова, биће одржан турнир у малом фудбалу, под називом „Завичајни турнир 2015“. На спортско-рекреационом турниру, учествоваће осам (8) екипа (испред удружења која чине Савез српских удружења Северногачког округа Суботица).
-         у Великој већници Градске куће, са почетком у 19 часова, биће одржана промоција књиге „Први Светски рат“, Зорана Колунџије , издата од стране издавачке куће „Прометеј“, док ће РТС бити медијски покровитељ наведене промоције књижевног дела.

Трећи дан, понедељак, 07.09.15. године

-         у Вестибилу, у холу приземља Градске куће у 18 часова, биће одржана изложба, под називом „Први Светски рат“.
-         у Великој већници Градске куће, за 19 часова заказана је трибина, под називом „Култура, идентитет“, на којој учествују песник Селимир Радуловић (управник Библиотеке Mатице cрпске) и песник Мирослав Алексић.

Четврти дан, уторак, 08.09.15 године

-         на градском тргу од 09 часова почиње хуманитарна акција у виду добровољног давања крви, назив акције је „Крв живот значи
-         у Великој већници Градске куће, за 19 часова заказано је књижевно вече, гост је наш реномирани песник МАТИЈА БЕЋКОВИЋ, те СЛОБОДАН ВЛАДУШИЋ, СИМО ГОЛУБОВИЋ, ДИЈАНА УХЕРЕК СТАФАНОВИЋ, СУЗАНА КРИВОКАПИЋ, СЕЛИМИР РАДУЛОВИЋ.

Пети дан, среда, 09.09.15. године

-         на градском тргу, са почетком у 10 часова, на бини ће се одржати конференција беба, док ће учесници бити:

о       Раша Попов
о       Моша Одаловић
о       Тоде Николетић
о       Татјана Пуповац
о       Сузана Кривокапић
о       Матеја Бокан
о       Јана Јовановић
о       Катарина и Теодора Живковић

-         за 18 часова, предвиђено је да се нагГрадском тргу, на бини одржи манифестација под називом „Дете је човек веома битан“, са следећим учесницима:

о       Мадам Пиано
о       Милорад Мандић – Манда
о       Раша Попов
о       Тоде Николетић
о       Момо Одаловић
о       Сузана Кривокапић
о       Татјана Пуповац
о       Матеја Бокан
о       Јана Јовановић
о       Кристина и Теодора Живковић, уз наведене учеснике, наступаће и плесни ансамбли, као и домаћи хорови.

Шести дан, четвртак, 10.09.15. године

-         са почетком у 18 часова, на градском тргу, на бини, наступаће фолклори и изворне певачке групе, чији наступ носи назив „Песме сјајне завичајне“
-         након наступа певалких група, на биниг градског трга, народна Крајишка група „Јандрино јато“, одржаће концерт

Седми дан, петак, 11.09.15. године

-         од 18 часова на градском тргу, на бини, наступаће културно-уметничка друштва и певачке групе, чији се наступ зове „Певај роде, па ме развесели“
-         по завршетку наведеног наступа, на бини ће бити одржан концерт, Душана Свилара и Екс ју бенда

Осми дан, субота, 12.09.15. године

-         на градском тргу, на бини, у 18 часова почиње наступ културно-уметничких друштава и певачких група, чији се наступ зове Играле се Делије“
-        за крај манифестације, реномирана музичко-уметничка група, „ЛЕГЕНДЕ“, ће одржати концерт .     

Читав програм културно-уметничке манифестације „ЗАВИЧАЈНИ ДАНИ 2015“ је организован од стране САВЕЗА СРПСКИХ УДРУЖЕЊА СЕВЕРНОБАЧКОГ ОКРУГА Суботица.

Такође Вас обавештавамо да смо предвидели и организовали постављање павиљона-штандова на Градском Тргу, који ће бити на располагању нашим посетиоцима четири дана (09 – 12.09.15).

Подели