MLB Baseball Jerseys
MLB Baseball Jerseys
Основан Савез српских удружења Севернобачког округа

Вести

Основан Савез српских удружења Севернобачког округа

Уважавајући потребу неговања културе и традиције српског народа са простора Севернобачког округа, као и очувања националног и духовног идентитета проистакла је потреба за формирањем Савеза српских удружења као кровне организације која би окупљала српска удружења са простора Севернобачког округа уважавајући њихове разлике и аутономно деловање, стоји у саопштењу Савеза српских удружења Севернобачког округа.

Савез српских удружења је основан на конститутивној седници Управног одбора Савеза одржаној 30. Децембра 2013. Године усвајањем Статута.

Циљ Савеза српских удружења је очување културног, духовног и националног идентитета српског народа на простору Севернобачког округа кроз организовање културно – просветних манифестација, књижевних вечери, дружења, спортских игара и других облика културних активности, као и изналажење начина за економско оснаживање и стварање бољих услова живота српске националне заједнице кроз сарадњу са локалним и републичким институцијама.

Тренутно, Савез чине четири удружења и то: Завичајно удружење „Банија“ Суботица, Удружење избеглих и прогнаних лица из Бајмока, Удружење „Завичај“ Пачир и Српски завичајни клуб „Слога“.

Савез српских удружења је отворен за пријем нових чланова и сарадњу са сродним удружењима на простору Републике Србије.

Савез српских удружења поред неговања традиције и обичаја српског народа, има за циљ неговање достигнутих и подизање на виши ниво добросуседских односа са припадницима других народа који живе на простору Северне бачке и отворени смо за успостављање свих видова сарадње.

Преноси www.subotica.com

Подели
 canada goose online shop